Out of the box

Out of the box

jaar 6 kunst beeldened opdracht 6 periode 2

Blik op kunst, jaar 6, periode 2

Kunst beeldend, opdracht 7, drie kunstenaars

Kunst beeldend, opdracht 7, mijn onderwerp en ik

 

vrijdag 22 november:

In deze les hebben we 5x met verschillende materialen in 10 minuten aan verschillende thema’s gewerkt. Ik begon met krijt aan het thema ‘Iets nieuws’ ik heb hier een boom gemaakt in kleuren waarin je normaal een boom niet zou bedenken. Iets nieuws dus.

Dan bij de tweede 10 minuten heb ik gewerkt aan het gedicht ‘Ophelia’ met behulp van stof. Ik heb hierbij het donkere water gecreëerd van donkerblauw met zwart gestreept doek. En er een groenige ‘lelie’ opgeplakt.

Daarna hebben we 10 minuten gewekt aan het thema ‘archeologische beelden uit Palmyra krijgen hun gezicht terug’. ik hierbij vooral gedacht aan de woorden ‘gezicht terug’. Hierbij heb ik uit kranten een aapje zonder moeder een gezicht terug te gegeven door de teksten ‘Hoe doet ze het?’ en ‘Oorlogje spelen’ er bij te plakken.

Later hebben wij een filmpje te zien gekregen van mensen in de ruimte, ik heb het filmpje niet heel erg meegekregen. Want na een van de eerste beelden die ik te zien kreeg dacht ik al dit is het. Namelijk een astronaut door een raampje. Dit heb ik gedaan door op een zwart papier met witte verf dit te schilderen.

Dan last but not least heb ik een cartoon gemaakt met verschillende soorten papieren. Dit heb ik gedaan door die typische cartoon tekst te maken en hier een doorschijnend papier voor de helft over te plakken. Zo zie je wat een verschil zo’n ander kleur maakt.

Ik neem van al dit het mee het zinnetje ‘gezicht terug’ dat vind ik een mooie gedachte.

Daarnaast hebben we een beeldend dictee opgekregen, met het volgende resultaat.

vrijdag 13 december:

Deze les heb ik opgesteld welke opdrachten ik graag na aanleiding van mijn thema zou willen maken. Ook heb ik veel gebrainstormd over wat ik zou willen kiezen als thema(‘s). Ik ben er nog steeds niet helemaal uit maar ik zal hier komende week druk mee bezig gaan.

vrijdag 20 december:

Deze les ben ik met mijn eerste opdrachten bezig geweest. Ik heb een selectie gemaakt uit magazines met welke plaatjes, foto’s en teksten ik zou willen gebruiken voor mijn collage. Ik heb hierbij gekeken naar kleuren en vormen. En natuurlijk of het bij mijn thema past. Ook heb ik uitgezocht op wat voor voorwerp ik deze collage zou willen maken. Ik heb uiteindelijk op marktplaats een paspop gevonden, deze past ook goed bij mijn thema dus hier was ik erg blij mee. Thuis heb ik het verder uitgewerkt en heb ik met behulp van papier-maché de geselecteerde items op de pop geplakt.

 

Daarna ben ik thuis bezig geweest om aan de hand van mij thema een aquarel te maken van een gezicht. En een aquarel te maken bij mijn thema.

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *